2019-01-10 11:42Nyheter

STANLEY Security har tilldelats guld efter EcoVadis mätning

null

STANLEY Securitys hållbarhetsarbete har tilldelats Gold-rankning efter en oberoende mätning av EcoVadis som bedömer och betygsätter företags CSR-arbete (Corporate Social Responsibility). CSR handlar om det ansvar företag tar för den påverkan de har på samhället och omgivningen - både socialt, ekonomiskt och miljömässigt - utöver vad lagen kräver.

Hållbarhetsarbetet blir allt viktigare och rankningen är ett tydligt kvitto på att STANLEY Security gör rätt saker och har ett bra fokus på hållbarhetsfrågorna. Bland investerare och företagskunder blir det alltmer tydligt att hållbarhetsaspekten är av stor vikt och i många fall rent av avgörande om det blir en affär eller inte. Många av STANLEY Securitys kunder, intressenter och samarbetspartners ställer krav på vårt hållbarhetsarbete och på en oberoende granskning av CSR-arbetet.

Det oberoende undersökningsbolaget EcoVadis utvärderar, betygsätter och rangordnar företag som arbetar med hållbarhet i hela världen. Metoden som används bygger på internationella CSR-standarder som GRI (Global Reporting Initiative), UN Global Compact och ISO 26000.

För att uppnå EcoVadis guldnivå måste ett företag hamna mellan 62-100 i poängskalan. STANLEY Security ligger på 67 efter den senaste mätningen. De områden som bedöms är: Environment, Labor Practices & Human Rights, Fair Business Practices och Sustainable Procurement.


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.