2015-06-05 14:38Pressmeddelande

​Angeredsstudent får det första TRYGG-stipendiet

null

- Säkerhetsbranschen har ett stort ansvar för samhällets trygghet till medborgare och näringsliv. Att förebygga otrygghet är en viktig del av Stanley Securitys affärsverksamhet och vårt mål är att förebygga och minimera otrygghet både på kort och på lång sikt. Därför instiftar vi nu TRYGG-stipendiet och den första stipendiaten belönades i samband med studentavslutningen i Angered, säger Niclas Gustafsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Stanley Security i Sverige.

Årets vinnare av TRYGG-stipendiet är Angeredsstudenten Abdi Abdirahman med motivationen:

”Med passion och brinnande intresse att hjälpa andra har Abdi Abdirahman lyckats kombinera sina egna studier med att hjälpa somaliska ungdomar i Angered. Med organisationen Aadi Iska Dhig Angered (Be cool Angered) hjälper han ungdomarna med skolarbete och samhällsintroduktion. Abdi är en förebild för många unga och vi vill med detta stipendium stötta och ge motivation i fortsatt arbete.”

Stanley Security har under våren 2015 arbetat med att öka trygghet och hälsa bland medarbetarna i företaget och tar nu nästa steg i socialt ansvarstagande genom lanseringen av TRYGG Stipendiet. I år antar företaget Angeredsutmaningen. Målet med Stanley Securitys engagemang är att motarbeta bland annat segregation, utsatthet och utanförskap.

Det finns många unga eldsjälar på Angereds Gymnasium. Ungdomar som brinner för att hjälpa andra. Med Trygg Stipendiet på 10 000 kr vill Stanley Security uppmärksamma och säga tack till ungdomar som bidrar till att fler unga får en tryggare tillvaro i Angered.

Det övergripande syftet med TRYGG stipendiet är att öka möjligheter för unga människor att bland annat genom goda exempel bana väg för hållbar samhällsutveckling. Stipendiet kan även uppmärksamma innovatörer av särskilt intressanta eller betydelsefulla systemlösningar, tjänster och produkter.

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 45 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 800 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet. Läs mer på STANLEYSecurity.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.