2009-05-22 15:20Pressmeddelande

Forum Nacka valde Niscayah för att säkra det ombyggda köpcentrumet

Det var ingen enkel match när det kom till ombyggnationen av Forum Nacka, ett köpcentrum som skulle fördubbla sin storlek. Det franska bolaget Unibail-Rodamco är ansvariga för byggprocessen och enligt dagens byggkrav la de en hög ribba. De ville välja en säkerhetsleverantör som var heltäckande och efter en upphandling via Skanska landade affären hos Niscayah.

För att tillmötesgå de höga säkerhetskraven på Forum Nacka har Niscayah bytt ut brandlarm och talat utrymningslarm samt utökat tryggheten med ett managementsystem som gör att kunden kan hålla koll på sitt brandlarm via Internet.

I den ombyggda delen av köpcentrumet har det kompletterats med en ny centralutrustning på det talade utrymningslarmet vilket innefattar ca 700 högtalare. Antal detektorer i köpcentrumet har ökat från 179 st till 2800 st. Charlie Nilsson och Håkan Hammarbäck på Niscayah är mycket nöjda med säkerhetslösningen på Forum Nacka:

- Vi på Niscayah har tillsammans med Unibail-Rodamco arbetat fram en väldigt hög säkerhetsnivå gällande brandlarmet och det talade utrymningslarmet.

Nästa steg i utvecklingen av tryggheten för köpcentrumet är larmlagring, en funktion som enbart skall vara i drift när personer finns på plats. Funktionen innebär att larmet inte går direkt till räddningstjänsten utan det dröjer fem minuter vilket bidrar till att ansvariga på plats först hinner undersöka larmorsaken, en lösning som minimerar antalet onödiga utryckningar.

- Eftersom miljön i ett köpcentrum är väldigt känslig och hanteringen kostsam så är det en trygghet för oss att ha denna lösning, säger Carsten Kålby-Jensen, Driftansvarig på Forum Nacka.

Pålitlighet och smidighet är andra viktiga grundstenar vid en stor säkerhetsaffär. Forum Nacka har ett fullserviceavtal med Niscayah och Carsten Kålby-Jensen anser att Niscayah har uppfyllt kraven vad gäller service:

- Vi har kontakt med Niscayah nästan dagligen och de har hållit vad de har lovat och visat ett stort intresse och engagemang. Allt har fungerat väldigt smidigt.


För ytterligare information:
Håkan Hammarbäck, Platschef Niscayah Stockholm, 010-458 77 14 och
Charlie Nilsson, Projektledare Niscayah Stockholm, 010-458 76 96.


Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se

Bakgrundsinformation:
Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.

Unibail-Rodamco är Europas ledande börsnoterade investerings - och byggföretag med inriktning på affärsfastigheter. År 2007 gick Rodamco Europe samman med franska Unibail och blev Unibail-Rodamco. (www.unibail-rodamco.com).

Forum Nacka invigdes 1989 men byggdes ut 2008. Centrumet inrymmer butiker i fyra plan. Forum Nacka är ett bostadsnära centrum med stort upptagningsområde bestående av permanent- och fritidsboende i Nacka och Värmdö samt södra Stockholm. Centrumet är det största i området. (www.forumnacka.se).


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.