2009-05-26 22:03Pressmeddelande

Gamla Ullevi står rustat med modern kameraövervakning från Niscayah

Det är ett avancerat kameraövervakningssystem från Niscayah som nu ska hjälpa till att hålla Gamla Ullevi tryggt; en helt IT-baserad nätverkslösning med IP-kameror vid läktare, gångar, fasad och entréer. På insidan rörliga kameror för identifiering av personer på läktaren, och vid entréerna megapixelkameror för identifiering av de som kommer in till arenan.

Det kommunala bolaget Higab i Göteborg har byggt den nya arenan Gamla Ullevi åt Alliansen, som består av idrottsklubbarna IFK Göteborg, Örgryte IS och GAIS. Jan-Åke Johansson som är projektledare på Higabgruppen förklarar fördelarna med kameraövervakningen så här:

- Det här är för att säkerställa att vi får det lugnt på arenan. Förhoppningsvis kan man genom detta se oroshärdar tidigare och dirigera om säkerhetsvakterna till den plats där de behövs bäst.

Den nya arenan, med namn Gamla Ullevi, är nu godkänd ur säkerhetssynpunkt av Räddningstjänsten, Polisen, Svenska Fotbollförbundet och alliansklubbarnas säkerhetsansvariga.

- Kamerorna hjälper framförallt föreningen, men även Polis och Räddningstjänst, säger Jan-Åke Johansson, projektledare på Higab.

För ytterligare information:
Håkan Björkman, Ansvarig säljare, Niscayah AB, 010-458 82 48.

Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se

Bakgrundsinformation:
Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.

Higabgruppen äger och förvaltar flera av Göteborgs mest kända och betydelsefulla kulturbyggnader. Vi har dessutom lokaler för kontor, hantverk och industri. Higabgruppen ägs av Göteborgs Stad och vår affärsidé är att långsiktigt äga, vårda och utveckla fastigheter och i samverkan med kunder skapa verksamhetsanpassade lokaler. (www.higabgruppen.se)


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.