2009-01-02 15:39Pressmeddelande

Göteborg Landvetter Airport moderniserar sitt passerskydd

Göteborg Landvetter Airport installerar nu ett nytt modernt passersystem och ny kortläsarteknologi, med Niscayah som leverantör. Lösningen öppnar för nya krypteringsmöjligheter och biometrisk teknik, såsom fingeravtrycksläsning.

Det nya passersystemet kommer att bygga på Niscayahs säkerhetsplattform, som flygplatsen sedan tidigare har.

- Vi på Niscayah är naturligtvis väldigt stolta över att man valt att bygga vidare på vår säkerhetsplattform, säger Håkan Björkman på Niscayah i Göteborg.

Niscayah har tidigare levererat ett nytt IP-baserat kamerasystem till Göteborg Landvetter Airport, som även det integrerats i säkerhetsplattformen.


Ökad efterfrågan på framtidssäkra system
Efterfrågan på system som hanterar iris- och fingeravtrycksläsning och avancerad kryptering, ökar mer och mer. Inom tio år kommer det att vara naturligt med tekniken och användare vara vana med biometriska identifieringsmetoder, säger Håkan Björkman.


För ytterligare information:
Håkan Björkman, Niscayah Göteborg, 010-458 82 48.


Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se


Bakgrundsinformation:

Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.

Göteborg Landvetter Airport är västra Sveriges internationella flygplats och utgör en viktig del av Västsveriges infrastruktur när det gäller behovet av flygtransporter för både passagerare och frakt. Här finns ett utbud på närmare 100 direktlinjer varav drygt 40 är reguljära och resten charter.


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.