2009-08-13 09:00Pressmeddelande

Hotell Bodensia nyöppnar med modernt brandskydd från Niscayah

Efter en genomgående totalrenovering slår nu anrika Hotell Bodensia i hjärtat av Boden upp portarna igen. I samband med ombyggnationen höjde man brandsäkerheten rejält med hjälp av Niscayah, som även levererat brandskydd till Pite Havsbad-koncernens sex övriga hotell.

I Hotell Bodensias hundra rum, samt i alla skrubbar och vrår, finns nu brandlarmsdetektorer, vilket det inte gjort tidigare. Hotellets personal kan nu se precis vart larm löser ut, och snabbt göra en bedömning. Det är Robert Lindström, projektledare på Pite Havsbad-koncernen nöjd med:

- Det är bra för personalen med adresserbart larm, att de snabbt kan se vilket rum larmet kommer ifrån. Många gånger är det rökning som orsakar falsklarm och onödiga utryckningar från räddningstjänsten, och sånt motverkas nu.

Ombyggnationen innebär ett trevligare och mer säkert hotell. Tryggheten är inbyggd på ett helt annat sätt idag än tidigare, exempelvis med nya branddörrar och brandceller. Nu ska tryggheten på fler av Pite Havsbads hotell ses över. Sin säkerhetsleverantör är de nöjda med:

- Vi har haft väldigt bra hjälp av Niscayah. De har skött allt med projektering, ritningar och stått för mycket kunskap, säger Robert Lindström, projektledare på Pite Havsbad-koncernen.

För ytterligare information:
Mattias Hellgren, Ansvarig säljare, Niscayah AB 010 458 76 13

Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se

 

Bakgrundsinformation:
Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.

Hotell Bodensia
Efter en topp-till-tå-renovering slår vi äntligen upp portarna till Bodensia igen. Hotellet är beläget i hjärtat av Boden och har omvandlats till ett modernt och välkomnande stadshotell anpassat efter resenärer som uppskattar kvalité och funktion. Varmt välkomna! (Källa: www.bodensia.se)

 

 

 

 


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.