2009-04-15 09:58Pressmeddelande

Iduna moderniserar med hjälp av Niscayah Retail

Smyckesjätten Iduna AB har bytt säkerhetsteknik i sina cirka 180 butiker, som finns utspridda över hela Sverige. Niscayah Retail har drivit det omfattande arbetet med omläggningen från analogt till digitalt.

Iduna AB, med butikskedjorna Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld är marknadsledare i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Tidigare har företaget haft analog larmöverföring med GSM-sändare som backup. Men nu har man gått över till larm via IP med GPRS-backup. En rejäl modernisering som genomförts väldigt snabbt.

- Efter ett antal testbutiker har merparten lagts om på en gång, så snabbt Niscayah har hunnit. De flesta under mars månad. Nu har vi ny fräsch teknik och nytt material i samtiliga butiker och det känns bra för mig som säkerhetschef, berättar Niklas Tengberg, säkerhetschef på Iduna AB.

Fördelarna med moderniseringen är många, förklarar Johan Grimstig, ansvarig kedjekundssäljare på Niscayah Retail:
- Iduna får högre säkerhet i larmöverföringen och vi får bättre överblick från vår larmcentral, vilket gör att vi genast kan upptäcka eventuella brister i deras nätverk.

Niklas Tengberg, säkerhetschef på Iduna AB, fyller på:
- Framförallt får vi ner våra kostnader för telefonabonnemang genom att köra allt via IP; telefon, fax, data, kontokortstrafik, butikskassor och larm. Sedan får vi högre säkerhet och bättre kontroll än tidigare.

Valet av säkerhetsleverantör föll på Niscayah Retail för att de var en av få som kunde serva Iduna AB över hela landet, för att de är specialiserade på kedjeföretag, och för att det finns ett stadigt förtroende företagen emellan.

- Jag känner att de kan vårt företag och jag deras, vilket gör mitt jobb enklare. Vi har ett ömsesidigt förtroende. Sen tycker jag att de är lagom stora med relativt korta beslutsvägar, och de lyssnar bra på oss som kunder, avslutar Niklas Tengberg, säkerhetschef på Iduna AB.


För ytterligare information:
Johan Grimstig, Key Account Manager, Niscayah Retail AB, 010-458 71 33.

Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se

Bakgrundsinformation:
Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.

Iduna AB, med butikskedjorna Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld är marknadsledare i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet utgörs av guld, silver och bijouterier med klockor och presentartiklar som komplement. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige med 115 butiker varav 16 franchisebutiker. Hallbergs Guld med 27 butiker och Albrekts Guld med 34 butiker finns på ett 20-tal orter. Koncernen ger sysselsättning för ca 1 000 anställda inklusive anställda på deltid. Butiksförsäljningen uppgår till ca 1.1 Mdr inklusive franchisebutikerna och mervärdeskatt. (Källa: www.iduna.se)


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.