2010-05-28 16:40Pressmeddelande

Modern kamerateknik i detaljhandeln kapar kostnader

Niscayah levererar en IP-kameralösning baserad på avancerad bildteknologi och specialutbildade larmoperatörer till varuhuskedjan Clas Ohlson, som har närmare 60 butiker i Sverige. Clas Ohlson etablerar sig nu i Storbritannien, och väljer säkerhetspartnern Niscayah även för butikerna som har öppnat i Leeds och Liverpool.

Modern kamerateknik i detaljhandeln gör personalen tryggare och brottslingar osäkra. Med hjälp av en unik lösning framtagen av Niscayah får även butiken kontroll över kundströmmar. De ger också andra delar av verksamheten fördelar i form av möjligheten att anpassa personalbehovet efter kundflödet.

– De digitala kamerorna är initialt en större investering men ger snabbare och större återbetalning för köparen än traditionell teknik. Bildhanteringen är både smidigare och snabbare vilket leder till bättre brottsutredningar och minskade kostnader för bemanning och möjligheter till ökade intäkter när man känner sitt kundflöde bättre, säger Hans Molin, kundansvarig på Niscayah för Clas Ohlson.

Många detaljhandelskedjor byter nu sina analoga kameralösningar till digitala IP-kameror. Istället för analog kameraövervakning ger IP-kameror möjlighet till smartare övervakning av handeln och ger ett lyft för marknads- och personalavdelningar i sin kännedom om butiksflödet.

För mer information kontakta:
Petra Skaffloth, PR och informationsansvarig Niscayah AB

telefon: 010-4588271, e-post: petra.skaffloth@niscayah.se

Niscayah AB erbjuder moderna tekniska säkerhetssystem och säkerhetstjänster. Företaget är ett helägt dotterbolag till koncernmodern Niscayah Group AB(publ), som finns i 14 länder i Europa samt Australien och  USA. Företaget erbjuder bland annat kameraövervakning, hantering av säkerhetslösningar, teknisk service, larmcentralstjänster och fjärrtjänster. www.niscayah.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.