2011-04-13 14:24Pressmeddelande

Niscayah lanserar ny generation smarta videolösningar för detaljahandeln

null

Niscayah lanserar en ny generation smarta videolösningar för detaljhandeln baserad på nätverkskameror från Axis Communications

Från säkerhetsföretaget Niscayah kommer nu en rad nya tjänster för detaljhandeln som tar användandet och nyttan inom videoövervakning ett steg längre. En av tjänsterna gör det möjligt att se rörliga bilder direkt i mobiltelefonen, samtidigt som Niscayah säkerställer bildkvaliteten.

Tillsammans med Niscayahs globala utvecklingsavdelning har Niscayah Sverige tagit fram en ny generation videotjänster, specifikt framtagna för just detaljhandeln. De nya tjänstepaketen kommer att lanseras på mässan Butiksleverantör 2011 den 12-13 april i Kista.

Genom de nya tjänsterna siktar Niscayah på att eliminera flera av de utmaningar som idag finns på marknaden; krångligt användande, höga kostnader och låg effekt av installerade kamerasystem. Niscayah kommer initialt att lansera tre tjänstepaket för smart videoövervakning, anpassade efter behovet hos kunden. Systemet som används i tjänstepaketen är Axis lösning för video hosting som är speciellt lämpat för just detaljhandeln.

Den svenska klädbutikkedjan Gina Tricot har ingått i ett pilotprojekt för de nya tjänsterna: "De fördelar vi upplever med Niscayahs videolösningar är att de är kostnadseffektiva och har modern teknik; detta möjliggör att vår butikspersonal kan koncentrera sig på våra kunder och öka deras trivsel, samtidigt som vi från centralt håll kan ha koll på kamerafunktionen i de butiker där vi väljer att installera kameror", säger Fredrik Appelqvist från Gina Tricot.

"Butikspersonalen ska ha tid att ta hand om sina kunder, om butiken, och inte minst känna sig trygga. Samtidigt finns ett ökat behov av besöksstatistik- och mönster som nu blir lättillgängligt genom våra nya videotjänster", säger Markus Boberg, chef för Retail på Niscayah Sverige. "Vi har lyssnat noga på våra kunder, och förstår att videotjänster måste bli mer kostnadseffektiva och lättare att både använda och administrera. Det är ofta oklart vad man egentligen betalar för. Det vill vi ändra på", fortsätter Markus Boberg.

 Detaljhandeln är ett av de segment som Niscayah satsar stort på, och ligger i linje med den nya globala affärsstrategi som företaget presenterade förra året. De nya tjänsterna är utformade för butikskedjor såväl som enskilda butiksägare. Niscayah samarbetar med kameratillverkaren Axis för säkerställande av hög kvalitet i de enskilda kameraprodukterna som ingår i tjänstepaketen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Markus Boberg, Chef Retail Niscayah Sverige, tfn 0709-30 90 00
Johan Andersson Melbi, Investor Relations, Niscayah Group, tfn 010-458 80 23

Niscayah Sverige erbjuder tekniska system och tjänster för säkerhet och brandskydd. Niscayah hjälper kunder med analys, installation, driftsättning, service av utrustning, fjärrtjänster och utbildning. Niscayahs fyra larmcentraler är specialiserade på olika branscher och säkerhetsbehov.  Niscayah AB finns på 33 orter i Sverige och är ett helägt dotterbolag till koncernmodern Niscayah Group AB(publ), som finns i 14 länder i Europa och i USA. Bland tjänsterna finns kameraövervakning, inbrottsskydd, passersystem och brandskydd. Läs mer på www.niscayah.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.