2010-06-08 16:40Pressmeddelande

Niscayah levererar säkerhetssystem till ny rättspsykiatrisk anläggning i Flemingsberg

 

Niscayah Sverige har vunnit en upphandling för totalentreprenad av säkerhetssystemet på Stockholms läns landstings rättspsykiatriska anläggning i Flemingberg. Anläggningen tas i drift hösten 2012 och omfattar överordnat säkerhetssystem, och ett omfattande områdesskydd med flera hundra kameror, kortläsare och porttelefoner.

Upphandlingen av säkerhetssystem för totalentreprenad för ny rättspsykiatrisk anläggning i Flemingsberg är klar. Bakom upphandlingen stod Locum AB, Stockholms läns landsting och SLSO (Stockholms läns sjukvårdsområde). Den 1 juni valdes säkerhetsföretaget Niscayah som totalentreprenör för säkerhetssystemet på anläggningen med 92 vårdplatser i Flemingsberg, som ska vara klar i augusti 2012. Ordervärdet uppgår till närmare 60 miljoner svenska kronor.

-       SLSO sökte en säkerhetspartner med resurser, kompetens och kunskap om uppdrag som liknar rättspsykiatrisk anläggning. Niscayah har erfarenhet av liknande uppdrag med kvalificerade säkerhetssystem till flera högsäkerhetsklassade verksamheter, säger David Källsäter, VD på Niscayah Sverige.

Några av villkoren i upphandlingen var bland annat att företaget har en finansiell styrka och ekonomisk stabilitet. Likaså kompetens och organisation gällande uppdraget, beskrivning av tidigare levererade tekniska lösningar samt resurser för teknisk support, drift och service av en färdig anläggning var kriterier som efterfrågades av upphandlaren SLSO.

-       Förståelse för kundens användningsområde och i det här fallet erfarenhet av personlig integritet av respekt för intagna, säkerhetsprövad personal och tidigare uppdrag i sk SUA- Säkerhetsskyddad Upphandling har medfört att SLSO har valt oss, säger Tage Andersson, kundansvarig på Niscayah AB.

Niscayah har levererat kvalificerade säkerhetssystem till bland andra häkten, fängelser, flygplatser, och försvarsmakten. Som totalentreprenör av säkerhet har Niscayah många års erfarenhet inom av projektledning, projektering, installation och driftsättnig av kvalificerade säkerhetssystem till både myndigheter och den privata industrin i och utanför Sverige.

För ytterligare information:
Petra Skaffloth, PR och informationsansvarig Niscayah Sverige
Telefon: 010-4588271, e-post: petra.skaffloth@niscayah.se

Niscayah är specialister på tekniska säkerhetssystem och säkerhetstjänster. Niscayah Sverige ingår i Niscayah Group AB (publ), som finns i 16 länder i Europa, USA och Australien. I Sverige har företaget närmare 800 anställda och kontor på 46 orter. Företaget erbjuder bland annat kameraövervakning, hantering av säkerhetslösningar, teknisk service, larmcentralstjänster och fjärrtjänster.  www.niscayah.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.