2009-06-11 22:28Pressmeddelande

Niscayah sponsrar äventyrligt välgörenhetsprojekt

Niscayah ställer upp som huvudsponsor för ett svenskt studentlag i The Mongol Rally 2009. Sträckan som ska köras i två små stadsbilar når en tredjedel rund jordklotet. Startlinjen finns i London och mållinjen finner vi i Ulan Bator, Mongoliets huvudstad .

The Mongol Rally är inte den typ av rally du är van vid. För att få ställa upp måste varje lag samla in ca 13 000 kr (£1000) till välgörenhet som går till olika organisationer i och på väg till Mongoliet. Bland annat finansieras en liten by för övergivna och hemlösa barn som får en ny chans i livet med trygghet och utbildning.

Sedan första starten 2004 har långt över 10 miljoner kronor samlats in till behövande.

Men det är även annat som gör detta till ett väldigt speciellt rally. Endast bilar med en motorvolym på maximalt 1.2 liter får ställa upp och den som kommer först i mål är inte vinnaren utan alla som över huvud taget lyckas ta sig i mål är vinnare. Vägvalet är fritt men GPS är förbjudet. De bilar som trots alla strapatser når Ulan Bator skänks sedan bort till den fordonsfattiga befolkningen och ofta får de efter lite upprustning tjänstgöra som polisbilar, ambulanser eller veterinärbilar.

Det svenska studentlaget vill även passa på att slå ett slag för miljön och menar att om de kan köra till Mongoliet i två små Skoda Felicia så kanske även ägare av cityjeepar öppnar sina ögon och börjar leta efter alternativ. Laget har dessutom skaffat utsläppsrätter för sträckan de ska köra och uppmanar andra att göra det samma nu när semestertiderna närmar sig.

Som huvudsponsor har Niscayah blivit tilldelad en av de två bilarna och i mitten av juli skeppas laget ner till London med fraktfartyg. I bilarna sitter sändare som via satellit kontinuerligt sänder ut deras positioner och på lagets hemsida kommer vi att kunna följa deras resa som startar den 18 juli.

Läs mer på lagets egen hemsida:
www.drivingtomongolia.com

För ytterligare information:
Per Edsmar, marknadschef, 010458 81 81.

Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se

Bakgrundsinformation:
Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.