2020-09-29 07:22Pressmeddelande

Ny nordisk satsning för STANLEY Security

Jens MolinJens Molin

Branschen utvecklas och så gör även vi, idag kan vi glatt meddela att Jens Molin, tidigare Installationsdirektör hos STANLEY Security kliver in i en helt ny roll som chef för ett nytt nordiskt initiativ. Ett SaaS-team som kommer att arbeta med en av våra modernaste lösningar inom teknisk säkerhet, Hosting. Denna satsning kommer att sträcka sig över våra 4 nordiska länder och tillsammans bilda STANLEY Securitys nya SaaS-organisation.

I och med detta kommer Jens även vara en del av vår nordiska ledningsgrupp och rapportera direkt till Kettil Stenberg, General Manager Nordics.
Jens har många års gedigen erfarenhet i säkerhetsbranschen och kommer därför att vara en viktig pjäs i denna nya nordiska storsatsning.

Jens tidigare roll som Installationsdirektör för STANLEY Security Sverige kommer att axlas av Johan Olsson som idag arbetar som Regionchef National Account (NAC), Johan Olsson har 20 år i branschen varav de senaste 13 inom företaget.

Det är med ödmjukhet och energi jag åtar mig uppdraget att bygga en helt ny nordisk SaaS-organisation inom detta viktiga område. Det känns extra inspirerande eftersom detta är en del av ett globalt initiativ inom STANLEY Security vilket innebär att vi menar allvar och kommer gå in i detta med full kraft.

Efter nära fem år lämnar jag med största förtroende över stafettpinnen och ansvaret för vår svenska installationsverksamhet till Johan Olsson. Vi har under dessa fem år utvecklat vår installationsverksamhet på ett strategiskt genomgripande sätt och Johan har varit högst delaktig i detta arbete varför jag känner mig trygg i valet av honom som ytterst ansvarig” säger Jens Molin.

Vi har även pratat med Magnus Wingmark, VD för STANLEY Security Sverige som ger sin kommentar på den nya nordiska satsning vi nu står inför.

”Jag är glad över att Jens tar sig an utmaningen med att bygga SaaS affären inom Norden.  Med sin tunga erfarenhet inom bolaget i kombination med det han åstadkommit tillsammans med sina medarbetare under sina år som Installationschef, så känner jag mig säker på att Jens är rätt person för att utveckla och växa det här viktiga området.  Jag är också mycket glad över att Johan tackat ja till att ta över stafettpinnen efter Jens.  Johan har gedigen erfarenhet inom bolaget från flera olika ledande roller, och han har varit högst delaktig i att utveckla installationsverksamheten de senaste fem åren.  Sammantaget så känner jag mig trygg i valet av honom.

Lycka till Jens och Johan i era nya roller!”


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.