2023-07-05 13:57Pressmeddelande

SECURITAS TECHNOLOGY EUROPE - FÖRETAGSMEDDELANDE

Niclas Gustafsson & Kettil StenbergNiclas Gustafsson & Kettil Stenberg

Som en del i vårt arbete med att skapa ett starkt Securitas Technology sammanför vi nu processer, system och medarbetare – för att ge våra kunder det bästa marknaden kan erbjuda.

Vi arbetar nu hårt för att skapa ett starkt team på Securitas Technology, där processer, system och medarbetare samverkar på bästa sätt. Som ett led i detta genomför vi idag dessa förändringar:

 

Vi är glada att meddela att Kettil Stenberg nu har utsetts till Chief Technology Officer (CTO), Securitas Technology Europe. Kettil ansvarar som CTO för att förstå våra kunders behov på djupet, löpande analysera och utvärdera konkurrenssituationen och se till att tidigt fånga trender i branschen. Insikter som ska ta vårt produkterbjudande in i framtiden, och samtidigt ge lösningar till hur vi kan effektivisera och förstärka vår distribution. I rollen ingår också att säkerställa kvalitet, funktioner och specifikationer på olika marknader och produktlinjer.

Kettil kommer att leda vårt förändringsarbete med att underlätta införandet av standardiserade produkt- och distributionsstrategier i hela Europa – vilket även inkluderar att utbilda, kommunicera med och engagera olika intressenter.

 

Kettil Stenberg utsågs 2010 till VD för Niscayah Finland, 2014 till VD för Stanley Security Sverige och 2017 blev han Regional General Manager för Norden, och har en dokumenterad erfarenhet av att leverera lönsam tillväxt och driva produktinnovation. Kettil har en masterexamen i ekonomi med inriktning på management och IT. Med sin passion för teknik och sin djupa kunskap om säkerhetsbranschen, är Kettil väl lämpad att skapa värde och ge konkurrensfördelar i sin nya viktiga roll. Kettil rapporterar nu till mig.

 

Vi har även glädjen att meddela att Niclas Gustafsson idag har utsetts till General Manager (VD), Securitas Technology Sverige.

Som General Manager är Niclas ansvarig för den verkställande ledningen av Securitas Technologys verksamhet i Sverige. Det innebär ett övergripande ansvar hela verksamheten, för de anställda samt verksamhetens totala budget. Niclas ansvarar också för att utveckla och genomföra en strategisk plan som främjar målen för organisk intäkts- och rörelsemarginaltillväxt – samtidigt som vi fortsätter att erbjuda integrerade lösningar och bästa tänkbara service för våra kunder.

Niclas började på Stanley Security Sverige 2015, där han arbetat som Försäljnings- och marknadsdirektör. Niclas har över 25 års erfarenhet från säkerhetsbranschen och har tidigare haft olika kommersiella, ledande roller inom företag som G4S, Mil Sec, Falck och Swedavia. Med sin gedigna bakgrund och omfattande expertis inom den svenska säkerhetsmarknaden är Niclas väl lämpad för denna utmanande och viktiga roll. Niclas kommer att rapportera direkt till mig tills en ny regionchef för Norden utses.

 

Jag gratulerar Niclas och Kettil och önskar dem all framgång i sina nya roller.

 

Sabrina Stainburn
VD, Securitas Technology Europe


Om Securitas Technology

Securitas Technology är en världsledande och global leverantör av smarta lösningar och tjänster inom hälsa och säkerhet. Vi är stolta över att fungera som en pålitlig rådgivare och partner av säkerhet som hjälper organisationer över hela världen att implementera smartare, innovativa och sömlösa säkerhetslösningar. Vi vägleds varje dag av vårt engagemang för att bygga säkrare, hälsosammare och effektivare miljöer för alla.