2015-12-03 09:34Pressmeddelande

​STANLEY Security levererar brandskydd och säkerhet till ny rättspsykiatrisk klinik i Vadstena

null

En ny klinik för högspecialiserad rättspsykiatrisk vård byggs i Vadstena och STANLEY Security har vunnit upphandlingen för brandskydd och säkerhet till den nya kliniken. Region Östergötland är uppdragsgivaren för bygget av de nya lokalerna som omfattar ca 23 000 kvadratmeter och upp till 86 nya vårdplatser.

Projektet kommer att påbörjas omgående och de sista etapperna av lokalerna kommer att färdigställas i början 2019.

- STANLEY Securitys erfarenhet från tidigare entreprenader inom rättspsykiatrin har varit en viktig faktor i vårt val av säkerhetsleverantör. För en vårdmiljö som denna krävs mycket hög säkerhet utan höga murar och staket, säger Jan Cederborg, verksamhetschef och säkerhetsansvarig från rättspsykiatriska regionkliniken i Region Östergötland.

STANLEY Security kommer att leverera komplett inbrotts- och passersystem, inom- och utomhuskameror, porttelefonisystem, bärbart överfallslarm, kabel-TV och brandlarm samt överordnat integrations- och larmpresentationssystem.

-Det känns otroligt spännande att få uppdatera säkerheten från 1980-talet till en ultramodern rättspsykiatrisk anläggning. Vi kommer att leverera en säkerhetsplattform med kompletterande undersystem som motsvarar det höga kravet på säkerhet, säger Hans Lindström, kundansvarig på STANLEY Security.

STANLEY Security har stor erfarenhet av liknande projekt och det kanske mest kända är den rättspsykiatriska kliniken i Flemingsberg i Stockholm. Läs mer här.

Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena är en av fem rättspsykiatriska regionkliniker i landet och fungerar som en gemensam resurs för sydöstra sjukvårdsregionen samt för tillkommande nationella uppdrag. Läs mer om ombyggnationen här.

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 45 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 800 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet. Läs mer på STANLEYSecurity.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.