2015-12-02 15:12Pressmeddelande

STANLEY Security Sponsrar Stockholm Santa Run 2015

null

Den 13 december tas Tantolunden i Stockholm över av springande jultomtar och anledningen till detta är Stockholm Santa Run 2015. Eventet består av ett lopp där deltagarna springer, joggar eller går loppet iklädda tomtedräkter i välgörenhetens anda. Alla intäkter fördelas mellan fyra olika välgörenhetsorganisationer; Aktivis, Rädda Barnen, Röda Korset samt Stockholms Stadsmission. Eventet anordnas av Kiana Moberg, föredetta installationsplanerare på STANLEY Security Sverige. Det är andra gången som Kiana organiserar Santa Run och inspirationen till loppet fick hon till följd av en tragisk händelse.

-Jag fick först idén efter att min föredetta Engelskalärare Lara Preston, blev mördad under en semestervistelse på Kuba. Hennes familj hade startat en fond i hennes namn för att bland annat bygga skolor i Latin Amerika och för att få in pengar till fonden arrangerades en rad olika event och däribland Santa Run London. Nyheten om Laras bortgång fick mitt hjärta att gå sönder då jag verkligen tyckte om henne och hon var en fantastisk lärare. Jag inspirerades till att undersöka mer om Lara´s Foundation samt Santa Run som såg ut som ett så färglatt och härligt lopp, så jag bestämde mig för att starta ett själv, säger Kiana Moberg.

Första gången Kiana arrangerade Santa Run var 2013 och hade då ungefär hundra löpare. I år är det dock en annan historia då över 700 löpare har köpt biljetter till evenemanget. På Facebook är det över 7000 löpare som har anmält sig och eventet har delats över 10 000 gånger.

-Jag skapade eventet på kvällen innan jag gick och lade mig, det var ett väldigt enkelt upplägg och det ingick inte så mycket information men när jag vaknade hade det delats över 5000 gånger och fler än 1000 personer hade anmält sig. Det var helt galet. Till slut blev eventet så stort att jag blev tvungen att kontakta polisen om tillstånd för att ha eventet.

Kiana har jobbat hårt för att få ihop loppet, allt ifrån att administrera Facebook-evenemanget och förhandla med Clas Ohlson som hjälper till med tomtedräkter till att anordna biljettköp via Biletto. Kiana har också fått hjälp av Niclas Gustafsson som är Försäljnings- och Marknadsdirektör på Stanley Security Sverige.

-Niclas har guidat mig igenom hela processen och hjälpt mig att kontakta olika företag och kommit med förslag för hur evenemanget ska se ut. Han har varit helt fantastisk och jag är så tacksam för hans dedikation.

Loppet kommer att gå runt Tantolunden i en 3 km lång slinga och vid målstrecket kommer det att finnas en scen med band som spelar vilket har arrangerats av Kianas man som själv är musiker. Loppet är tänkt att vara en rolig tillställning där folk träffas i vinterkylan och gör något gott för såväl hälsan som för samhället.

Anledningen till att Kiana valt att bidra till de fyra olika välgörenhetsorganisationerna är för att dessa organisationer valt att påbörja ett samarbete med varandra för att gemensamt kunna hjälpa alla nyanlända flyktingar som kommer till Sverige. Kiana har själv volontärarbetat vid Stockholms Centralstation på kvällarna och sett med egna ögon hur mycket hjälp som faktiskt behövs. Hon kände att hon ville göra någonting större för dessa människor och beslöt sig för ytterligare ett Santa Run.

-Dessa människor har verkligen ingenting när de kommer och att få se detta med egna ögon gjorde allting så mycket mer verkligt för mig.

Kianas engagemang tyder på ett hjärta av guld och hon har gjort en enorm uppoffring av sin fritid för att anordna loppet. Hennes vilja att hjälpa andra är inspirerande och i dagens samhälle är initiativ som hennes viktiga då de påminner oss om att det inte krävs mycket för att göra andras vardag lite bättre.

Stanley Security Sverige arbetar varje dag för att göra människors vardag säkrare och kommer självklart att finnas på plats för att sponsra och stödja Kiana och hennes event i hopp om att också kunna bidra till en tryggare verklighet för nyanlända flyktingar och samhället i stort.

- Det som Kiana arrangerat ser vi på STANLEY Security som mycket inspirerande och det var en självklarhet för oss att stötta henne i detta. Att eventet är i form av ett lopp är helt i enlighet med vår strävan efter att ha ett hälsosamt företag på både ett individuellt och organisatoriskt plan. Att sedan kunna göra något ännu mer positivt av det och faktiskt hjälpa människor samtidigt gör det hela såklart mycket mer värt, säger Niclas Gustafsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör på STANLEY Security Sverige.

Vill du också vara med och bidra samt springa loppet går det fortfarande bra att köpa biljetter. Sista dagen för biljettförsäljningen till Stockholm Santa Run 2015 är fredagen den 4/12 och biljetter hittar du här! 

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 45 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 800 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet. Läs mer på STANLEYSecurity.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.