2019-08-26 12:00Pressmeddelande

STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

null

STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

I takt med digitaliseringen och automatiseringen inom säkerhetsindustrin är STANLEY Security i stort behov av att rekrytera kompetens inom IT. För att bemästra utmaningen tar bolaget hjälp av Academic Work och deras systerbolag Academy.

– Det är hård konkurrens om kompetensen på marknaden och med hjälp av Academy slipper vi nu leta i samma kompetenspool som alla andra. Vi är istället med och skapar morgondagens kompetens och formar framtidens tekniska specialister inom säkerhet. Det känns otroligt spännande, säger Jens Molin, Operations Director på STANLEY Security.

Under en 12 veckor lång intensivutbildning kommer 17 personer att förberedas inför sin nya roll som IT-konsult inom service och installation. För att möta en växande efterfrågan på teknisk kompetens inom säkerhetsindustrin kommer stort fokus ligga på att utbilda deltagarna i programmering och systemkunskap. Efter examen garanteras deltagarna en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work med uppdrag på något av STANLEY Securitys kontor runt om i landet. Ambitionen är att konsulterna sedan överrekryteras till STANLEY Security efter ett år.

– Det känns fantastiskt roligt att STANLEY Security fått upp ögonen för vårt utbildningskoncept och tar hjälp av Academy för att ta fram den kompetens som är riktigt svår att hitta på marknaden. Programmet blir det första vi gör inom säkerhetsindustrin och jag tror att det kommer vara ett mycket stort intresse bland kandidater att söka. Att få möjlighet att byta karriär och testa en helt ny bransch lockar många till Academy, säger Jimmy Söderström, Head of Sales på Academic Work.

Utbildningen, som sker på Academy Campus i Kista, är kostnadsfri och bygger på metodiken Accelerated Learning. Det innebär stort fokus på praktiskt lärande i högt tempo, samarbeten i team och ständig feedbackdialog. Metoden tar sin början i en noggrann rekryteringsprocess, där logisk förmåga och motivation är det som avgör om kandidaten är aktuell för intensivutbildningen, snarare än tidigare bakgrund och erfarenhet. Det skapar också en naturlig mångfald bland deltagarna på programmet, något som uppskattas av STANLEY Security som jobbar aktivt med frågor kring mångfald internt på bolaget.

– Genom Academy får vi inte enbart ny IT-kompetens, vi berikas också av nya medarbetare från helt andra branscher och med vitt skilda erfarenheter, säger Jens Molin.

I dag öppnar ansökan till programmet som har kursstart den 27 januari 2020. Mer information om STANLEY Security Academy finns på: www.academy.se

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket, som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och är verksamt i Sverige, Finland och Tyskland med huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet. Läs mer på STANLEYSecurity.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.