2018-12-12 08:00Pressmeddelande

STANLEY Security tecknar kontrakt med Swedavia

null

STANLEY Security har tecknat kontrakt med Swedavia gällande nyinstallation av UTM, utrymningslarm med utropsfunktion. Kontraktet gäller för Stockholm Arlanda Airport samt Visby Airport, med option för Kiruna Airport, och sträcker sig fem år framåt med möjlighet till tre års förlängning. Projektet omfattar installation av utrymningslarmsystem samt service, där Swedavia har möjlighet att avropa tjänster såsom kvartalsprov, månads- och årskontroller, behovsservice, utbildning och teknisk support.

Stockholm Arlanda Airport beräknas nu vara Sveriges största UTM-anläggning och levererade system kommer att fungera som säkerhetsanläggningar vid tillbud samt som utropsanläggningar för de dagliga utrop som sker på en flygplats. STANLEY Security levererar sedan tidigare brandlarm på Arlanda som nu integreras i detta projekt.

- Vi är oerhört stolta över att ha vunnit denna upphandling. Flygplatser har en enormt viktig samhällsfunktion och vi på STANLEY Security ser fram emot att ytterligare bidra till en ökad säkerhet på dessa anläggningar. Intresset har varit stort kring denna prestigeaffär och att nu stå som vinnare är vi oerhört glada över, säger Niclas Gustafsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör på STANLEY Security.

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet. Läs mer på STANLEYSecurity.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.