2008-10-31 13:45Pressmeddelande

Transportjätten DHL anlitar Niscayah för säkerheten i nytt storlager

Det byggs just nu ett 82000 kvadratmeter stort lager åt DHL Exel Supply Chain i Torsvik, Jönköping, och säkerhetskraven är mycket höga. Fastigheten skyddas enligt säkerhetsklass 3 och ska TAPA-certifieras enligt TAPA A-krav. Krav som bland annat innebär heltäckande kameraövervakning. Efter upphandling fick Niscayah uppdraget att leverera hela säkerheten i det pågående projektet.

På DHL Exel Supply Chain är man mycket nöjda med Niscayah:

- De har förståelse för hela leveransen. Niscayah står för specialistkunskapen vi inte har själva, och har en lyhördhet som hänger samman med det. De lyssnar på oss och kommer tillbaka med förslag och möjligheter, berättar Jonas Arvidsson, Senior Project Manager på DHL Exel Supply Chain.

Niscayah levererar en omfattande helintegrerad säkerhetslösning bestående av kameraövervakning med IP-kameror, megapixelkameror, passersystem, porttelefoni och inbrottslarm. Och nu diskuterar man även specialsystem för kolli- och fordonsigenkänning där streckkodsläsning av gods integreras med kameraövervakningssystemet, för möjlighet att spåra gods med bildinformation.

För ytterligare information:
Thomas Abrahamsson, Projektledare Niscayah AB Jönköping 010-458 83 38

Detta pressmeddelande finns även på Niscayahs hemsida: www.niscayah.se


Bakgrundsinformation:
Niscayah AB, som ingår i Niscayah Group AB (publ.), är Sveriges ledande säkerhetspartner inom teknisk säkerhet. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi innovativa och kostnadseffektiva system och tjänster, för att minimera risker och konsekvenser i samklang med kundernas kärnverksamheter och lönsamhetskrav.

DHL är världsledande inom internationell expressfrakt och logistik med ett världsomspännande och heltäckande nätverk.

TAPA, Technology Assets Protection Association, är en sammanslutning av mer än 400 företag i världen som arbetar systematiskt för att minska brott mot transportbranschen. http://tapaemea.com/public/index.php


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.