2015-10-07 16:19Pressmeddelande

Trygghetsappen STANLEY Guard™ lanserad

null

Trygghetsappen STANLEY Guard™ är en ny app framtagen av STANLEY Security för ensamarbetare och personer som av och till vistas i miljöer eller situationer med förhöjd hot- eller olycksrisk för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö.

Användaren bestämmer själv när positionering ska ske genom att aktivt sätta igång appen. När appen är igång kan STANLEYs Säkerhetscenter se var användaren befinner sig så att hjälp kan sättas in till rätt position. Vid larm så skickas dessutom ett par korta video- och ljudsekvenser från mobiltelefonen till STANLEYs Säkerhetscenter som med hjälp av dessa kan göra en ännu bättre bedömning av händelsen. STANLEYs Säkerhetscenter är en larmcentral som agerar tillsammans med polis och räddningstjänst vid bekräftade olyckor eller brottsliga händelser. Även de kontaktpersoner som app-användaren själv har lagt till får information om larmet.

STANLEY Guard™ ger användaren flera sätt att larma på för att passa olika typer av situationer. Utöver att larma vid en akut situation kan användaren skapa ett möteslarm där en timer sätts igång som skickar ett larm om inte timern stängts av eller förlängts. För ensamarbetare så har STANLEY Guard™ också en Man Down-funktion som larmar vid fall eller brist på rörelse.

Via en resefunktion kan användaren ge sina kontaktpersoner information om resans start- och slutpunkt, samt information om själva rutten.

STANLEY Guard™ fungerar i de vanligaste mobiloperativsystemen och laddas ned från appbutikerna. Allt som krävs sedan är ett användarkonto hos STANLEY Security.

Se filmklippet om STANLEY Guard™ här.

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 45 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 800 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet. Läs mer på STANLEYSecurity.se


Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.