2022-02-02 08:15Pressmeddelande

STANLEY Security levererar säkerhetsteknik när Swedavia bygger om på Stockholm Arlanda Airport

Solnedgång Stockholm Arlanda Airport. Foto: Swedavia, Victoria StrömSolnedgång Stockholm Arlanda Airport. Foto: Swedavia, Victoria Ström

Just nu pågår en om- och tillbyggnad av Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport som ska bidra till att göra Arlanda till en modernare och mer effektiv flygplats. Bland annat kommer man att skapa en helt ny upplevelse på terminalen, flygplatsens största terminal. Man vill skapa en yta där design och miljö för tankarna till Norden samtidigt som man sätter fokus på hållbarhet. En helt ny marknadsplats kommer att växa fram. Även en ny säkerhetskontroll byggs som ersätter dagens två i Terminal 5.  

De säkerhetstekniska lösningarna levereras av STANLEY Security, efter att man vunnit en upphandling mellan de tre leverantörerna inom Swedavias ramavtal gällande säkerhetsteknik. Det handlar främst om kamerabevakning, inbrottslarm och passersystem. Avtalet uppnår ett värde av 12,3 Mkr.

Det känns mycket roligt för oss på STANLEY Security att leverera säkerhetstekniken i det här projektet. Inte nog med att det är en stor ombyggnation på en av våra mest välbesökta och trafikerade platser i landet. Swedavia delar också vår vision om ett innovativt, hållbart arbete. Vi ser fram emot att följa projektet och få se slutresultatet med en helt ny flygplatsterminal och en modern marknadsplats med nordisk anda, säger Niclas Gustafsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på STANLEY Security Sverige.

 

Läs mer om ombyggnationerna på Arlanda.Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.