2021-06-21 07:03Pressmeddelande

STANLEY Security startar podcast om säkerhetsteknik

I dag, 21 juni, släpptes det första avsnittet av podcasten Dagens Säkerhet – Säkerhetsteknik idag och imorgon. Bakom podden står STANLEY Security, med tre programledare i spetsen: Daniel Pajuste, Christian Timber och Torbjörn Warghagen Bolk. Med sig kommer de att ha gäster som arbetar inom säkerhetsbranschen eller på annat sätt har insyn i branschen och vi får lyssna till samtal om dagens säkerhetsteknik, ur olika perspektiv.

I det första avsnittet får vi träffa Tom Vetterlein, Product Manager SOC Services på STANLEY Security. Bland annat diskuterar man hur företag har påverkats av Covid-19 och hur säkerhetsteknik kan underlätta under dessa omständigheter samt hur larmcentralernas arbete förändras av denna typ av tekniska lösningar. Man går även in på svårigheten med gränsdragningen för vad som ska klassas som säkerhetsteknik eftersom användningsområdena för tekniken blir allt bredare, där bananen hamnar i fokus för att exemplifiera just detta.

Niclas Gustafsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på STANLEY Security berättar hur hans tankar går nu när podden lanseras:

Det känns otroligt roligt och spännande att vi nu drar igång denna podd. Jag ser fram emot att höra intressanta samtal med gäster som sitter på stor kunskap och erfarenhet inom vår bransch. I och med att säkerhet och teknik alltmer går hand i hand och att utvecklingen inom säkerhetsteknik sker i hög hastighet, ser vi ett behov av att diskutera ämnet och att ge alla möjlighet att ta del av de insikter och kunskaper som våra programledare och gäster har.

Vad ansvariga personer på STANLEY Security erfar finns det inte någon tidigare podcast som berör just säkerhetsteknik ur den aspekten som denna podcast tar. Dock ser man alltså ett behov att fylla.

Vi hamnar så ofta i givande samtal mellan kollegor, leverantörer och kunder med olika kompetenser och erfarenheter. Vi kom på idén med en podd som ett smart och roligt sätt att flytta ut dialogen och nå fler som på ett eller annat sätt kan ha nytta av det vi pratar om. Vi är mycket glada att få vara med att öka både intresse och medvetenhet om hur dagens och morgondagens säkerhetsteknik spelar en allt mer viktig roll för både företag och privatpersoner, säger Torbjörn Warghagen Bolk, en av poddens programledare.

Ett nytt poddavsnitt släpps varje månad och finns att hitta i din podcastapp.Om Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.